Aki tur kos ta bon... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mart Hendriks - WaarBenJij.nu Aki tur kos ta bon... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mart Hendriks - WaarBenJij.nu

Aki tur kos ta bon...

Door: Paul en Mart

Blijf op de hoogte en volg Mart

18 Maart 2007 | Nederland, Amsterdam

Bon dia tur hende,

Jaja, we hebben het Papiamentu onder de knie...!! :D
Onze titel van vandaag luidt: "Hier gaat alles prima." Verder begint onze groet met: "Goede dag allemaal." Maar de zin die hier nog wel het beste van pas komt is toch wel:" Etta hobi hobi kayente" oftwel "Het is hier erg warm." Zo hebben jullie ook weer wat geleerd... :p

Je ziet dus wel dat wij naast de stage ook ons nuttig maken aan het leren van deze leuke taal... 8) Het werd weer tijd voor een berichtje en we hebben dan ook weer genoeg te vertellen...

Leuk dat jullie nog steeds berichtjes achterlaten en wij kijken dan ook elke dag vol verwachting weer op onze site!
Vorige week zijn we dinsdagavond naar de open bioscoop geweest op 'Mambo Beach'. Dit was erg leuk om mee te maken. Check de foto...

We zijn allebei druk bezig met onze stage. Het is aan onze vorige berichten niet echt af te lezen, maar het elke dag bezoeken van een strandje is er toch echt niet meer bij. De stage verloopt prima! We hebben het erg naar ons zin en elke dag leren we veel en doen veel nieuwe ervaringen op. Het blijft voor ons elke dag weer een nieuwe uitdaging om voor de klas te staan.
Het is een mooie en grote school met vele kleuren. Er zitten in totaal 550 kinderen op de school. Daarnaast heeft de school ook nog een aparte locatie voor de kleuters. Verder liggen er drie scholen naast elkaar. Van de Dr. Albert Schweitzer scholen is er ook nog een middelbare school.

We hebben allebei al veel lessen gegeven in de klas. Dit gaat heel goed en we komen dan ook weer elke dag met een tevreden gevoel thuis. Wel is het vrij vermoeiend, omdat je al vroeg begint en de kinderen veel van je vragen als leerkracht. Ze krijgen dan hier ook meer de vrijheid... Daarnaast zijn de klassen allemaal redelijk groot.

De school is ook druk bezig met het vernieuwen van hun onderwijs. Ze zijn bezig om het funderend onderwijs in te voeren. Dit wil zeggen dat ze meegaan met de ontwikkelingen in het onderwijs en het aanbod meer willen richten naar elk individuele kind. In Nederland is dit al een tijdje bezig op de meeste basisscholen. Hier hebben wij dan ook al enige ervaringen mee, dus erg leuk om deze ontwikkeling te volgen en hier mee een bijdrage aan te leveren op de school en in de klas.
De school beschikt over bekende methoden, alleen zijn dit oudere versies en dus niet de nieuwste meer. Wel is deze 'Nederlandse basisschool' op dit eiland een van de betere scholen.

De stage verloopt dus goed en het gaat nu allemaal zijn gangetje. Dus mensen van de Pabo... we komen weer met veel verhalen en ervaringen terug in mei... ;)

Zoals beloofd hebben we natuurlijk wat foto's gemaakt van de basisschool en van de schattige en lieve kinderen in onze klas... :)

Donderdag hebben we even kunnen relaxen op het strand van 'Jan Thiel'. Daarna hebben we gezellig bij ons thuis gepokerd met wat dames. Dit was wel nog even improviseren, want speel maar eens poker zonder pokerfiches... Dit hebben we uitstekend opgelost door gekleurde haarkraaltjes. Zie foto's... :o

Gisteravond zijn we op stap geweest bij 'Mambo'. Hier kwam de Nederlandse DJ, Johan Gielen. Hij draaide een paar klassieke platen en we hebben ons prima vermaakt. Vanavond gaan we weer naar 'Mambo', waar we dit feestje weer dunnetjes over gaan doen. Morgen nog even naar het strand en dan staat er voor ons weer een nieuwe stageweek voor de boeg.

Tenslotte willen we volgende week weer eens wat dingen hier gaan bezoeken op het eiland. Daarnaast gaan we informeren naar wat dingen, zoals het behalen van ons duikbrevet en het zwemmen met dolfijnen. Onze planning is dat we deze maand gaan starten met ons duikbrevet en met een behaald diploma terug kunnen keren naar Nederland... Maar eerst uiteraard nog genieten van onze komende twee maanden, want de tijd gaat inderdaad enorm snel...

Ayo e tur kos bon (groeten en het gaat jullie goed). We laten binnenkort weer wat van ons horen!

Groeten vanuit het zonnige Curacao,

Paul en Mart

• 18 Maart 2007 - 09:50

Sabine:

zo te zien gaat het allemaal nog steeds lekker daar! wat ook niet anders te verwachten is!
    Leuk om al jullie verhalen te lezen! en natuurlijk om de fotos te zien! het is erg mooi daar!
    xxx sabine

• 18 Maart 2007 - 11:31

Megje:

Heej! Echt leuk dat jullie het zo gaaf hebben daar! Het is leuk om al julie verhalen te lezen en de foto's te bekijken!! Bij jullie echt super mooi weer, bij ons REGEN!!:S ma tis jullie gegund! Paul, heb gister je broer nog op stap gesproken!! hij zij da alles goed met je ging, en dat je je goed vermaakt!! Precies zoals wij ook lezen!! echt gaaf!! geniet ervan, mannen.. Kus megje

• 18 Maart 2007 - 13:13

Viola:

Wat fijn dat stage zo goed bevalt! Ga zo door! Enjoy! Ben nog steeds jaloers,

groetjes, Viola.

• 18 Maart 2007 - 13:46

Peter En Els:

Hoi Mart en Paul. Mooie foto's zeg. We kunnen bijna niet meer wachten om alles weer te kunnen zien. Nog 2 weekjes en dan zijn we er. We tellen de dagen echt af! Tot 1 april! Groetjes aan Ria xxxx

• 18 Maart 2007 - 14:10

Thierry & Marleen:

Wat een super tijd hebben jullie daar! De stage verloopt goed en de verhalen van het weekend vallen niet tegen; zaten wij nog maar daar, op het strand en lang leve de lol! Have fun and take care, Dikke kussies van ons

• 18 Maart 2007 - 18:07

Jan En Ine:

leuk hoor dat schooltje. Zou bijna de neiging hebben om ook te komen, maar de leeftijd speelt een rol. Geniet nog lekker, het is om voor je er erg in hebt.

• 18 Maart 2007 - 22:05

Vera:

Hallo genietende kameraden in Curacao! Weer een leuk bericht van jullie met daarbij prachtige foto's van een supermooi/net/verzorgde school! Dat had ik niet verwacht, ik heb weleens een reportage gezien over behoorlijk armoedige scholen daar maar bij jullie stage-adres is daar niets van te zien in tegendeel het er zeer goed uit. Jullie genieten nog volop waar je gelijk in hebt het is zo voorbij.
    Etta hobi hobi kayenti is hier zeer zeker niet van toepassing alhoewel we een paar mooie lentedagen hebben gehad die sinds gisteren geheel verdwenen zijn want we hebben al weer hagel, sneeuw, regen en harde wind te verduren gehad. Geniet dus van hobi kayente en van die prachtige lagune.
    Groetjes en tot een volgend bericht, Vera

• 18 Maart 2007 - 22:07

Vera:

Even nog een toevoeging voor je Mart. Bedankt voor de betoverende mooie kinderen die je op de kiek gezet hebt.

• 19 Maart 2007 - 09:02

Lauren:

'Elke dag strand zit er niet meer in'.

'Donderdag Jan Thiel Beach, gister mambo beach, vanavond weer mambo, morgen strand. :D

JAJAJA

Enzo

• 19 Maart 2007 - 10:57

Smoellie®:

Hey jongens..

Goed om te horen, en leuk om te zien dat jullie 't zo goed naar jullie zin hebben @ stage.. Voldoening is inderdaad behoorlijk belangrijk om te halen, dus dat is fijn voor jullie.

Ook leuk om te zien dat de tassen allemaal mee de klas in gaan, aan de stoeltjes.. (zal wel druk ogen neem ik aan..;))

En inderdaad wat Laurens zegt.. "wat minder strand en op stap gaan".. :D

Dat geldt in ieder geval zeker niet voor Paul, want: "dat zit in de aard van het beestje".. :p

Veel succes en plezier verder..

Ciao..

• 20 Maart 2007 - 13:20

Sjoerd:

Nijhof! kale gek ;) haha

Wederom goeie foto's :)
    En heb je al wat kleine Ronaldinho's rond zien lopen in die gymzaal ofniet ;)
    Veel succes en plezier daar en we blijven de site volgen!

Groetjes Sjoerd

• 20 Maart 2007 - 20:35

Jan&Gerry:

hoi Mart leuk verhaal gezellige klas en mooie fotos gr Jan&Gerry

• 21 Maart 2007 - 10:14

Peter:

Hoi Mart en Paul, alles goed. Ik heb even niet veel te doen op mijn werk maar die jonge Leito dat is zeker je vriend? Moet hem wel een feyenoord shirtje aan doen en dan een foto maken. De rest alles oke? Tot 1 april haha

• 22 Maart 2007 - 08:12

Pieter & José:

Wat een mooie foto's en het ziet er zo zonnig en kleurrijk uit. En wat leuk die klasjes met al die bruine kopjes. Maak maar veel foto's want dit is zo bijzonder!!!!!
    Veel liefs van ons allemaal. XXX

• 22 Maart 2007 - 08:15

Pieter:

En Mart, hoe is het met het donkerbruine lederen bankstel met roze kussens???

• 23 Maart 2007 - 10:20

Rein & Marjo:

Dag Paul en Mart, ook nu kun je zien aan de foto's en jullie verslag dat het er geweldig is.
    Volgens mij vliegen de dagen voorbij.
    Jongens geniet nog van de zon en wij genieten van de regen en de hagel.
    Nou Paul en Mart het was me weer een waar genoegen tot de volgende keer.
    Rein&Marjo.

• 23 Maart 2007 - 13:23

Ilse:

hoi hoi heren!

Ik heb jullie helaas niet meer gezien op mijn laatste stagedag, dus zodoende dit berichtje! Ik wens jullie nog heel veel plezier op het mooie eiland! Lekker van de zon, zee, strand en feesten genieten. En natuurlijk van je stageperiode! ;)

Liefs (ex-) mede-stagiaire van de Dr. Albert Schweitzer School
    Ilse

• 24 Maart 2007 - 21:43

Rob & Judith:

Hee Paul,

we willen je hierbij laten weten dat je een achternichtje hebt gekregen. Ze is op 17 maart geboren en ze heet Mirte. Het geboortekaartje is onderweg.

als je haar vast op foto's wilt zien kijk maar op bente1.blogse.nl

nog heel veel plezier daar, maar aan de verhalen en foto's te zien moet dat geen enkel probleem zijn !

groetjes Rob Judith Bente en Mirte

• 26 Maart 2007 - 17:44

Laura:

Hey Paul en Mart!
    Het wordt er niet slechter op daar zie ik! Hier wordt het gelukkig ook weer wat beter weer! De klok is verzet, dus nu nog steeds licht hier, en vandaag 18 graden en lekker zonnetje, dus valt niet tegen!
    Ik zie dat je haar weer lekker kort is Paul, maar het staat je goed! Ik heb je mail gelezen en dat komt wel goed met SCO. Woensdag hebben we met de leergroep afgesproken dus dan zullen we eens ff gaan regelen wat jij allemaal kunt doen! ;)
    Heel veel succes nog daar en het zou wel vet zijn als je met dolfijnen kunt zwemmen! (Is erg gaaf volgens Marga) Ook de groetjes van haar!

Liefs Xx Laura

• 27 Maart 2007 - 13:27

Els En Peter:

Hoi Mart en Paul natuurlijk,
    Nog 124 uur en 54 minuten dan zijn we er!!
    DOEI tot Zondag.

• 27 Maart 2007 - 18:15

Ellen V Pabo:

hey hey!
    zo weer op de hoogte..
    vet man!
    nog super veel plezier en geniet er lekker van!!!!!!!!!

• 27 Maart 2007 - 18:30

Oma En Opa:

bedankt voor de kaart

Mart

Bon bini! Wij vertrekken 11 februari naar het zonnige Curacao en komen weer aan in Nederland op 14 mei. Wij gaan dus ruim 3 maanden in Curacao stage lopen, op de Albert Schweitzer basisschool. Nu in het derde studiejaar van de pabo te Eindhoven, is dit een grote uitdaging voor ons. Wij willen dan ook ervaren hoe het basisonderwijs is op de Nederlandse Antillen, om zo ook onze visie op het basisonderwijs als leerkracht verder uit te breiden. Daarnaast gaan we natuurlijk ook om een reis te maken die we nooit meer zullen vergeten! Genieten van het tropische klimaat en van het mooie eiland, kennis maken met de Antilliaanse cultuur, plezier maken, goed feesten en... nog veel meer! Op onze site kunnen jullie al onze belevenissen volgen doormiddel van berichten en gemaakte foto's die wij plaatsen. Jullie kunnen natuurlijk ook een berichtje achterlaten op deze site, wat wij dan ook erg leuk zouden vinden. Zo kunnen wij ook volgen hoe het in Nederland gaat met iedereen! Wij zouden zeggen, veel plezier op onze site en laat een berichtje achter! Ayo! Paul en Mart Rooi Santu 154 Curacao N.A.

Actief sinds 28 Nov. 2006